Zelená káva rozpustná s čekankou 100g Zobrazit v plné velikosti

Zelená káva rozpustná s čekankou 100g

Káva je určena k redukci váhy při lehké nebo střední tloušťce. Má tonizující účinek, posiluje imunitu, potlačuje chuť k jídlu, normalizuje trávení, udržuje dobrý pocit a náladu, zlepšuje pracovní výkon a podporuje odvádění toxinů.

Více informací

Sleva!

-14 Kč

254 Kč

268 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Zelená káva rozpustná s čekankou 100g

Tento nápoj je doporučován také pro lidi s nízkým tlakem a také při poruše trávení. Pro starší lidi je prospěšný tonizující účinek kávy, také její schopnost normalizovat cévní tlak mozku, zlepšuje náladu, podporuje koncentraci a paměť. Lékaři doporučují pít kávu bez kofeinu při zvýšené vzrušivosti, arytmii, žaludečních vředech a hypertonii. Kávu bez kofeinu doporučují pít také ženám během těhotenství, neboť káva obsahuje velké množství prospěšných látek, minerálních látek a vitamínů, které jsou velmi důležité pro budoucí maminky.

Způsob použití: 2 čajové lžičky (10g) zalít horkou vodou (ne vroucí, 100 ml). Dále upravujte dle chuti. Nápoj pijte 2-3 denně.

Složení: lyofilizovaný prášek zelené kávy 6,5%, lyofilizovaný prášek zelené čekanky 2%, dextróza 41,5%, maltodextrin 50%,

Energetická hodnota: 369 kcal/1544 kJ

Země původu: Rusko

Obsah: 100g

Účinky ingrediencí:

Čekanka je velice cennou léčivou bylinou. Nezaměnitelnými vlastnostmi oplývají prakticky všechny její části. Z vývaru z nastrouhaného kořene čekanky se dají připravovat nápoje jakožto náhražka v dobách nedostatku kávy.

Látky obsažené ve šťávě z čekanky mají příznivý vliv na trávení, činnost jater, sleziny, žlučníku, slinivky břišní a krevního řečiště včetně srdce. Mimo vnitřního užití se dá použít i jako mast na ekzémy, opruzeniny či vředy, nebo jako oční kapky při očních zánětech, k čemuž se využívá pouze květ čekanky. Čekankovou mastí lze také zmírnit bolesti a otoky kloubů. Traduje se, že aplikace šťávy z čekankového kořene na pokožku hlavy podporuje růst vlasů.

V dnešní době jsou známé spíše poddruhy čekanky, které se pěstují cíleně, těmi jsou: Čekanka obecná setá, z jejíhož kořene se pražením připravuje všem známá náhražka kávy s názvem cikorka. Kolem roku 1970 vědci zjistili, že kořen čekanky obsahuje až na 20 % inulinu. Od té doby existují teorie, že čekanka má obsah inulinu srovnatelný s obsahem inulinu v cukrové řepě. Inulin je obsažen zejména v rostlinách z čeledi Asteraceae a v běžném potravinářském průmyslu se používá jako sladidlo. Inulin je o 30 % silnějším sladidlem než sacharóza. Inulin je možné hydrolýzou přeměnit na fruktózu či glukózu.

Čekanka byla spolu s cukrovou řepou a žitem užívána jako ingredience pro výrobu tzv. Mischkaffee (míchané kávy), jež byla hojně vyráběna během tzv. kávové krize (1976-1979) ve východním Německu.

Pražená čekanka je také hojně využívána pivovarníky pro vylepšení chuti jejich piva.

Dextróza (hroznový cukr) je zdroj energie vhodný pro snižování hladiny cholesterolu v krvi, nepodporuje tloustnutí. Dextróza představuje nejrychleji vstřebatelný zdroj energie po zátěži nebo i během zátěže, kdy trávení neprobíhá "normálně". Nahrazuje ztrátu energie po intenzivním sportovním výkonu. Je nejrychlejším zdrojem energie nejen pro sportovce, ale i těžce pracující a děti. Může navíc výrazně napomoci nemocným překonávat choroby a urychluje zotavení organismu vyčerpaného sportem, nemocí i prací. Představuje rychlý, krátkodobý zdroj energie. V krevním řečišti se nachází do 3 minut od okamžiku požití. Díky tomu dokáže člověka prakticky okamžitě "vytáhnout" z krize a dočasně zvýšit sílu. Za dextrózu dosud v tomto směru neexistuje vhodnější náhrada.

Dextróza - hroznový cukr se jinak nejvíce používá v energetických nápojích, potréninkových regeneračních nápojích anebo v zároveň s Kreatinem, aby podpořila dostupnost energie při příští zátěži.

Dextróza je monosacharid, který je volně obsažen zejména v hroznovém víně, ale také v ovoci květním nektaru a medu. Kaloricky je glukóza stejně vydatná jako cukr řepný, má však nižší sladivost, přibližně o 20%. Lžička glukózy sladí jako 0,8 lžičky cukru. Dextrózu můžeme užívat také při infekčních dietách, poruchách trávení apod. s cílem posílení organismu a dodání energie.Doporučuje se na celkové posílení organismu.

Vhodné jako doplněk k jiným doplňkům stravy (např. kreatin monohydrát) pro umocnění jejich efektu.

Maltodextrin je znám jako výhodný zdroj energie pro sportovce. Vzniká spojením pěti molekul glukózy – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energiepro naše tělo. Výhodou tohoto spojení je možnost pozvolnějšího uvolňování glukózy jako zdroje energie. Dokáže tak dodávat potřebnou sílu po delší dobu, než samotné jednoduché cukry.

K čemu je nám dobrý

Maltodextrin se postupně štěpí v našem střevě na jednotlivé molekuly glukózy. Ty se pak plynule vstřebávají a zajišťují poměrně stabilní zvýšení hladiny krevního cukru. Stabilní hladina cukru(glykémie) odpovídá stabilní dodávce energie pro svaly mozek a pro srdce.

Rychlé výkyvy hladiny krevního cukru způsobené jednorázovým příjmem většího množství jednoduchého cukru vedou ke střídání pocitu sytosti, hladu a únavy. Pro vytrvalostní sporty(cyklistika, vytrvalostní běh) není takový způsob hrazení energie právě ideální. Ideálního efektu se docílilo právě spojením několika molekul glukózy do krátkého řetězce – maltodextrinu.

Maltodextrin je součástí mnoha energetických a iontových nápojů. Jako přirozená součást potravin se maltodextrin prakticky nevyskytuje. V potravinách nacházíme častěji delší řetězce jednoduchých cukrů – tzv. škroby. Živočišným „škrobem“ je tzv. glykogen. Vyskytuje se ve svalech a játrech a slouží jako pomaleji uvolnitelný zdroj energie pro aktuálně zvýšenou potřebu při zvýšené fyzické námaze.

Přestože je maltodextrin připravován většinou uměle, není pro naše tělo žádnou cizorodou látkou. Hned v tenkém střevě se většina požitého množství štěpí na tělu dobře známé molekuly glukózy. Ty se pak vstřebávají do krve a slouží jako důležitý zdroj energie.

Jako ostatní potravní doplňky obsahující glukózu není maltodextrin vhodný pro diabetiky (cukrovkáře). Pokud jako cukrovkáři maltodextrin přesto užíváte, měli byste ho zahrnout do výpočtu denní dávky cukru.

Maltodextrin můžete užívat jako potravní doplněk v nejrůznějších energetických nápojích. Vhodný je k posílení před delším sportovním výkonem, hodí se do výbavy cyklisty i maratonce.

Jak dokáže zelená káva podpořit hubnutí? Více informací ZDE