Zelená káva rozpustná (granule) 100g Zobrazit v plné velikosti

Zelená káva rozpustná (granule) 100g

Zelená káva je určena k redukci váhy při lehké nebo střední tloušťce. Má tonizující účinek, posiluje imunitu, potlačuje chuť k jídlu, normalizuje trávení, udržuje dobrý pocit a náladu, podporuje odvádění toxinů.

Více informací

Sleva!

-14 Kč

254 Kč

268 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Tento nápoj je doporučován také pro lidi s nízkým tlakem a také při poruše trávení. Pro starší lidi je prospěšný tonizující účinek kávy, také její schopnost normalizovat cévní tlak mozku, zlepšuje náladu podporuje koncentraci a paměť. Lékaři doporučují pít kávu bez kofeinu při zvýšené vzrušivosti, arytmii, žaludečních vředech a hypertonii. Kávu bez kofeinu doporučují pít také ženám během těhotenství, neboť káva obsahuje velké množství prospěšných látek, minerálních látek a vitamínů, které jsou velmi důležité pro budoucí maminky.

Způsob použití: 2 čajové lžíce (10g) zalít horkou vodou (ne vroucí, 100 ml) Dále upravujte dle chuti. Nápoj pijte 2x až 3x denně.

Složení: lyofilizovaný prášek zelené kávy 15,5%, dextróza 44%, maltodextrin 40,5%.

Energetická hodnota: 370 kcal / 1548 kJ

Země původu: Rusko

Obsah: 100g

Účinky ingrediencí:

Dextróza (hroznový cukr) je zdroj energie vhodný pro snižování hladiny cholesterolu v krvi, nepodporuje tloustnutí. Dextróza představuje nejrychleji vstřebatelný zdroj energie po zátěži nebo i během zátěže, kdy trávení neprobíhá "normálně". Nahrazuje ztrátu energie po intenzivním sportovním výkonu. Je nejrychlejším zdrojem energie nejen pro sportovce, ale i těžce pracující a děti. Může navíc výrazně napomoci nemocným překonávat choroby a urychluje zotavení organismu vyčerpaného sportem, nemocí i prací. Představuje rychlý, krátkodobý zdroj energie. V krevním řečišti se nachází do 3 minut od okamžiku požití. Díky tomu dokáže člověka prakticky okamžitě "vytáhnout" z krize a dočasně zvýšit sílu. Za dextrózu dosud v tomto směru neexistuje vhodnější náhrada.

Dextróza - hroznový cukr se jinak nejvíce používá v energetických nápojích, potréninkových regeneračních nápojích anebo v zároveň s Kreatinem, aby podpořila dostupnost energie při příští zátěži.

Dextróza je monosacharid, který je volně obsažen zejména v hroznovém víně, ale také v ovoci květním nektaru a medu. Kaloricky je glukóza stejně vydatná jako cukr řepný, má však nižší sladivost, přibližně o 20%. Lžička glukózy sladí jako 0,8 lžičky cukru. Dextrózu můžeme užívat také při infekčních dietách, poruchách trávení apod. s cílem posílení organismu a dodání energie.Doporučuje se na celkové posílení organismu.

Vhodné jako doplněk k jiným doplňkům stravy (např. kreatin monohydrát) pro umocnění jejich efektu.

Maltodextrin je znám jako výhodný zdroj energie pro sportovce. Vzniká spojením pěti molekul glukózy – jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energiepro naše tělo. Výhodou tohoto spojení je možnost pozvolnějšího uvolňování glukózy jako zdroje energie. Dokáže tak dodávat potřebnou sílu po delší dobu, než samotné jednoduché cukry.

K čemu je nám dobrý

Maltodextrin se postupně štěpí v našem střevě na jednotlivé molekuly glukózy. Ty se pak plynule vstřebávají a zajišťují poměrně stabilní zvýšení hladiny krevního cukru. Stabilní hladina cukru(glykémie) odpovídá stabilní dodávce energie pro svaly mozek a pro srdce.

Rychlé výkyvy hladiny krevního cukru způsobené jednorázovým příjmem většího množství jednoduchého cukru vedou ke střídání pocitu sytosti, hladu a únavy. Pro vytrvalostní sporty(cyklistika, vytrvalostní běh) není takový způsob hrazení energie právě ideální. Ideálního efektu se docílilo právě spojením několika molekul glukózy do krátkého řetězce – maltodextrinu.

Maltodextrin je součástí mnoha energetických a iontových nápojů. Jako přirozená součást potravin se maltodextrin prakticky nevyskytuje. V potravinách nacházíme častěji delší řetězce jednoduchých cukrů – tzv. škroby. Živočišným „škrobem“ je tzv. glykogen. Vyskytuje se ve svalech a játrech a slouží jako pomaleji uvolnitelný zdroj energie pro aktuálně zvýšenou potřebu při zvýšené fyzické námaze.

Přestože je maltodextrin připravován většinou uměle, není pro naše tělo žádnou cizorodou látkou. Hned v tenkém střevě se většina požitého množství štěpí na tělu dobře známé molekuly glukózy. Ty se pak vstřebávají do krve a slouží jako důležitý zdroj energie.

Jako ostatní potravní doplňky obsahující glukózu není maltodextrin vhodný pro diabetiky (cukrovkáře). Pokud jako cukrovkáři maltodextrin přesto užíváte, měli byste ho zahrnout do výpočtu denní dávky cukru.

Maltodextrin můžete užívat jako potravní doplněk v nejrůznějších energetických nápojích. Vhodný je k posílení před delším sportovním výkonem, hodí se do výbavy cyklisty i maratonce.

Jak dokáže zelená káva podpořit hubnutí? Více informací ZDE