Káva na hubnutí Capuccino s čekankou 100g Zobrazit v plné velikosti

Káva na hubnutí Capuccino s čekankou 100g

Káva je určena k redukci váhy při lehké nebo střední tloušťce. Má tonizující účinek, posiluje imunitu, potlačuje chuť k jídlu, normalizuje trávení, udržuje dobrý pocit a náladu, zlepšuje pracovní výkon a podporuje odvádění toxinů.

Více informací

Sleva!

-12 Kč

185 Kč

197 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Způsob použití: 1-2 čajové lžičky zalít horkou vodou (ne vroucí,  100 ml). Dále upravujte dle chuti. Nápoj pijte 2x až 3x denně.

Složení: brazilská káva prášek vyšší kvality 30%, napěňovač pro kapuccino, sušená smetánka do kávy 5%, čekanka 30%, dextróza 10%, inulin 10%, L-karnitin 5%, bromelain 1%, extrakt Garnicie kambodžské (Garcinia Cambogia) 1%, pektin 3%.

Energetická hodnota: 64,1 kcal / 268 kJ

Země původu: Rusko

Obsah: 100g

Účinky ingrediencí:

Čekanka je velice cennou léčivou bylinou. Nezaměnitelnými vlastnostmi oplývají prakticky všechny její části. Z vývaru z nastrouhaného kořene čekanky se dají připravovat nápoje jakožto náhražka v dobách nedostatku kávy.

Látky obsažené ve šťávě z čekanky mají příznivý vliv na trávení, činnost jater, sleziny, žlučníku, slinivky břišní a krevního řečiště včetně srdce. Mimo vnitřního užití se dá použít i jako mast na ekzémy, opruzeniny či vředy, nebo jako oční kapky při očních zánětech, k čemuž se využívá pouze květ čekanky. Čekankovou mastí lze také zmírnit bolesti a otoky kloubů. Traduje se, že aplikace šťávy z čekankového kořene na pokožku hlavy podporuje růst vlasů.

V dnešní době jsou známé spíše poddruhy čekanky, které se pěstují cíleně, těmi jsou: Čekanka obecná setá, z jejíhož kořene se pražením připravuje všem známá náhražka kávy s názvem cikorka. Kolem roku 1970 vědci zjistili, že kořen čekanky obsahuje až na 20 % inulinu. Od té doby existují teorie, že čekanka má obsah inulinu srovnatelný s obsahem inulinu v cukrové řepě. Inulin je obsažen zejména v rostlinách z čeledi Asteraceae a v běžném potravinářském průmyslu se používá jako sladidlo. Inulin je o 30 % silnějším sladidlem než sacharóza. Inulin je možné hydrolýzou přeměnit na fruktózu či glukózu.

Čekanka byla spolu s cukrovou řepou a žitem užívána jako ingredience pro výrobu tzv. Mischkaffee (míchané kávy), jež byla hojně vyráběna během tzv. kávové krize (1976-1979) ve východním Německu.

Pražená čekanka je také hojně využívána pivovarníky pro vylepšení chuti jejich piva.

Dextróza (hroznový cukr) je zdroj energie vhodný pro snižování hladiny cholesterolu v krvi, nepodporuje tloustnutí. Dextróza představuje nejrychleji vstřebatelný zdroj energie po zátěži nebo i během zátěže, kdy trávení neprobíhá "normálně". Nahrazuje ztrátu energie po intenzivním sportovním výkonu. Je nejrychlejším zdrojem energie nejen pro sportovce, ale i těžce pracující a děti. Může navíc výrazně napomoci nemocným překonávat choroby a urychluje zotavení organismu vyčerpaného sportem, nemocí i prací. Představuje rychlý, krátkodobý zdroj energie. V krevním řečišti se nachází do 3 minut od okamžiku požití. Díky tomu dokáže člověka prakticky okamžitě "vytáhnout" z krize a dočasně zvýšit sílu. Za dextrózu dosud v tomto směru neexistuje vhodnější náhrada.

Dextróza - hroznový cukr se jinak nejvíce používá v energetických nápojích, potréninkových regeneračních nápojích anebo v zároveň s Kreatinem, aby podpořila dostupnost energie při příští zátěži.

Dextróza je monosacharid, který je volně obsažen zejména v hroznovém víně, ale také v ovoci květním nektaru a medu. Kaloricky je glukóza stejně vydatná jako cukr řepný, má však nižší sladivost, přibližně o 20%. Lžička glukózy sladí jako 0,8 lžičky cukru. Dextrózu můžeme užívat také při infekčních dietách, poruchách trávení apod. s cílem posílení organismu a dodání energie.Doporučuje se na celkové posílení organismu.

Vhodné jako doplněk k jiným doplňkům stravy (např. kreatin monohydrát) pro umocnění jejich efektu.

Inulin je jemný bílý prášek bez chuti a bez zápachu.

Chemicky je to dlouhá řada molekul fruktózy (jednoduchého cukru podobného glukóze). Pokud inulin sníme, nepřinese našemu tělu prakticky žádnou výživnou hodnotu (reklamní nápis na obalu by se mohl chlubit nulou hodnotou kalorií). K čemu tedy tuto na první pohled inertní látku potřebujeme?

Inulin prochází našim trávicím ústrojím v podstatě nezměněn. Odolává agresivním žaludečním kyselinám i trávicích enzymům. Prakticky bez povšimnutí se dostává až do tlustého střeva. Zde však jeho úloha teprve začíná.

Inulin funguje v tlustém střevě jako zdroj živin pro některé mikroorganismy. Vytváří ideální životní podmínky pro mnoho přátelských bakterií (např. Lactobacillus biffidus). Podporuje jejich růst a dělení a nepřímo tak brání nežádoucímu pomnožení ostatních (nepřátelských) bakterií. Pomáhá tak mimo jiné předcházet infekčním průjmům.

Účinek podporující růst přátelských střevních bakterií se nazývá probiotické působení. Jeho důsledkem je zlepšení činnosti střeva a posílení imunitního systému. Inulin se tak nepřímo podílí na nepřetržitém boji proti střevním zánětům i nádorovým onemocněním tračníku.

Největší množství inulinu obsahují cibuloviny, kořen čekanky a artyčok. Jinak ho ale najdeme prakticky v každé konzumované rostlině.

Hlavní úloha inulinu začína v okamžiku, kdy docestuje do tlustého střeva. Tam na něj už čekají hladové bakterie. Štěpení inulinu a konzumace vzniklých produktů našim malým pomocníkům velmi prospívá. Odměnou za poskytnutou potravu nám zajistí ochranu před nebezpečnými infekčními bakteriemi. Mimo to neustále podporují akceschopnost a všestrannost našeho obranného systému. Nepřímo nás tak chrání i před dalšími infekčními chorobami.

Inulin je pro naše tělo pomětrně inertní látkou. Nevstřebává se do krevního oběhu, proto ani nijak přímo nezasahuje do metabolických pochodů v našem těle. Výjimečně se může vyskytnout přecitlivělost, vzhledem k inertnosti látky se však jedná pouze o mírné projevy zažívacích obtíží jako je nevolnost, nadýmání nebo průjem.

Inulin pomáhá při úpravě vyprazdňování. Dostatečný příjem vede k úpravě konzistence i pravidelnosti stolice. Pomáhá při léčbě průjmovitých onemocnění (zejména infekčních). Účiný je i jako lék proti zácpě. Doporučená denní dávka není objektivně stanovena.

Inulin podporuje růst přátelské bakterie Lactobacillus biffidus. Ta je významná pro získávání odolnosti našeho těla vůči banálním i nebezpečným infekcím. Inulin tak nepřímo podporuje i náš imunitní systém – obranyschopnost před infekčními mikroorganismy. Chrání naše střevo před zánětlivým a dokonce i nádorovým onemocněním.

Inulin je vhodný zejména pro ty z Vás, kteří se léčí s cukrovkou. Jeho zvýšený příjem upravuje hladinu cukru v krvi a snižuje vysoký krevní tlak. Inulin se často používá při přípravě jídel pro diabetiky (cukrovkáře) jako náhražka za glukózu. Touto záměnou se sníží kalorická hodnota pokrmu a zamezí se nežádoucímu zvýšení krevního cukru.

L-carnitin

- podpora výkonu a snižování únavy: Zlepšení fyzické výkonnosti není dokázáno vědecky, pokles únavy ano. Díky L-carnitinu se totiž snižuje tvorba kyseliny mléčné, která se vyplavuje do krve a svalů při námaze. Právě kvůli tomu se po sportu cítíme unaveni. L-carnitin je tedy vhodný pro regeneraci po zátěži.

- oběhová soustava: Působí dobře na srdce a podporuje srdeční činnost. Srdce totiž používá tuky jako zdroj energie.

- spalování tuků: L-carnitin přispívá ke spalování tuků. Díky tomu se využívá při hubnutí. Dokáže lépe spalovat tuky i při nárazovém použití. Lepší efekt je však při dlouhodobém užívání.

- mužská potence: L-carnitin podporuje tvorbu i pohyblivost spermií.

Z dalších pozitivních účinků L-carnitinu si jmenujme lepší činnost jater, potlačení apatie, podpora mozkové činnosti, snižování cholesterolu, zlepšuje odbourávání glukózy z krve atd. L-carnitin je také vhodný pro vegetariány, kteří nepřijímají bílkoviny z masa, který je hlavním zdrojem L-carnitinu.

Bromelain
Jednoduše řečeno - enzymy jsou motory chemických reakcí v organismech. Bromelain v organismu působí na štěpení látek bílkovinné povahy. Díky nim působí hlavně protizánětlivě. Protizánětlivé působení mimo střevní trakt není však přesně objasněno. V krevní plasmě jsou totiž enzymy, které bromelain ničí.

Bromelain se získává z ananasu, přispívá k procesu štěpení bílkovin a ke správnému trávení a redukci hmotnosti.

Bromelain je vhodné užívat např. po operacích, při pohmožděních a zánětech. Urychlí regeneraci organismu a zlepší jeho funkce. Bromelain pomáhá v prevenci rakoviny, řídnutí kostí u žen a snižuje riziko žaludečních vředů. Podílí se určitou měrou na zvýšení vylučování tuku, ale sám ho neštěpí. 

Garnicie kambodžská, latinsky Garcinia cambogia, obsahuje účinné látky, které mají pozitivní účinky při snaze redukovat tělesnou hmotnost. Její výtažky se tudíž využívají v mnoha potravinových doplňcích a preparátech, které jsou používány během diet.

Účinnou látkou Garnicie kambodžské je zejména kyselina hydroxycitronová. Při přípravě potravinových doplňků se využívají její plody, které jinak do značné míry připomínají olivy. Zmíněná kyselina hydroxycitronová ( označovaná jako HCA) pomáhá zpomalovat tvorbu mastných kyselin, které tvoří tuk. Díky tomu dochází při její indikaci ke snižování tělesné hmotnosti a redukci tuků. Dalším pozitivním účinkem je také snižování tvorby lipoproteidů, které se vážou na cholesterol. Přítomnost kyseliny hydroxycitronové tak snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Výtažky rostliny Garcinie kambodžské způsobují krom jiného i navození pocitu sytosti. Člověk nemá neustálý pocit hladu, což je jinak typickým příznakem u lidí, kteří drží diety ve snaze redukovat svoji tělesnou hmotnost. Zmíněná látky kyselina hydroxycitronová, která je v rostlině obsažena, zvyšuje také tvorbu serotoninu, který bývá někdy označován jako hormon pro dobrou náladu. Přípravky, které obsahují výtažky z Garnicie kambodžské, tak působí velmi dobře proti depresím.

- Při redukční dietě

- Při zvýšeném výskytu cholesterolu v krvi

- Při překyseleném žaludku a přítomnosti žaludečních vředů