Káva na hubnutí Mocca s čekankou 100g Zobrazit v plné velikosti

Káva na hubnutí Mocca s čekankou 100g

Káva je určena k redukci váhy při lehké nebo střední tloušťce. Má tonizující účinek, posiluje imunitu, potlačuje chuť k jídlu, normalizuje trávení, udržuje dobrý pocit a náladu, zlepšuje pracovní výkon a podporuje odvádění toxinů.

Více informací

Sleva!

-12 Kč

185 Kč

197 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Způsob použití: 1-2 čajové lžičky zalít horkou vodou (ne vroucí,  100 ml). Dále upravujte dle chuti. Nápoj pijte 2x až 3x denně.

Složení: brazilská káva rozpustná prášek vyšší kvality 40%, čekanka 30%, pektin 3%, L-karnitin 5%, bromelain 1%, kyselina askorbová (vitamin C) 6%, chromium pikolinát 5%, kardamon 10%.

Energetická hodnota: 17 kcal/ 71 kJ

Země původu: Rusko

Obsah: 100g

Účinky ingrediencí:

Čekanka je velice cennou léčivou bylinou. Nezaměnitelnými vlastnostmi oplývají prakticky všechny její části. Z vývaru z nastrouhaného kořene čekanky se dají připravovat nápoje jakožto náhražka v dobách nedostatku kávy.

Látky obsažené ve šťávě z čekanky mají příznivý vliv na trávení, činnost jater, sleziny, žlučníku, slinivky břišní a krevního řečiště včetně srdce. Mimo vnitřního užití se dá použít i jako mast na ekzémy, opruzeniny či vředy, nebo jako oční kapky při očních zánětech, k čemuž se využívá pouze květ čekanky. Čekankovou mastí lze také zmírnit bolesti a otoky kloubů. Traduje se, že aplikace šťávy z čekankového kořene na pokožku hlavy podporuje růst vlasů.

Bachova terapie řadí čekanku mezi 38 vybraných rostlin údajně mimořádného léčebného účinku. Lék představuje nejčastěji vodní výluh z okvětních lístků ("květovou esenci") připravovaný v otevřené nádobě na slunci ("sluneční dynamizace"). Indikací jsou např. deprese a stesky starých zatrpklých dam.

Již staří perští mágové připravovali destilací čekankového kvasu léčebný a magický prostředek údajně zcela mimořádných účinků. Byl prokázán i antiparazitární účinek čekanky proti parazitickým hlísticím přežvýkavců. Zkrmování čekanky ovcím či spárkaté zvěři v experimentální studii výrazně redukovalo infekci plicnivkami a některými zástupci čeledi Trichostrongylidae.

V dnešní době jsou známé spíše poddruhy čekanky, které se pěstují cíleně, těmi jsou: Čekanka obecná setá, z jejíhož kořene se pražením připravuje všem známá náhražka kávy s názvem cikorka. Kolem roku 1970 vědci zjistili, že kořen čekanky obsahuje až na 20 % inulinu. Od té doby existují teorie, že čekanka má obsah inulinu srovnatelný s obsahem inulinu v cukrové řepě. Inulin je obsažen zejména v rostlinách z čeledi Asteraceae a v běžném potravinářském průmyslu se používá jako sladidlo. Inulin je o 30 % silnějším sladidlem než sacharóza. Inulin je možné hydrolýzou přeměnit na fruktózu či glukózu.

Čekanka byla spolu s cukrovou řepou a žitem užívána jako ingredience pro výrobu tzv. Mischkaffee (míchané kávy), jež byla hojně vyráběna během tzv. kávové krize (1976-1979) ve východním Německu.

Pražená čekanka je také hojně využívána pivovarníky pro vylepšení chuti jejich piva.

L-carnitin

- podpora výkonu a snižování únavy: Zlepšení fyzické výkonnosti není dokázáno vědecky, pokles únavy ano. Díky L-carnitinu se totiž snižuje tvorba kyseliny mléčné, která se vyplavuje do krve a svalů při námaze. Právě kvůli tomu se po sportu cítíme unaveni. L-carnitin je tedy vhodný pro regeneraci po zátěži.

- oběhová soustava: Působí dobře na srdce a podporuje srdeční činnost. Srdce totiž používá tuky jako zdroj energie.

- spalování tuků: L-carnitin přispívá ke spalování tuků. Díky tomu se využívá při hubnutí. Dokáže lépe spalovat tuky i při nárazovém použití. Lepší efekt je však při dlouhodobém užívání.

- mužská potence: L-carnitin podporuje tvorbu i pohyblivost spermií.

Z dalších pozitivních účinků L-carnitinu si jmenujme lepší činnost jater, potlačení apatie, podpora mozkové činnosti, snižování cholesterolu, zlepšuje odbourávání glukózy z krve atd. L-carnitin je také vhodný pro vegetariány, kteří nepřijímají bílkoviny z masa, který je hlavním zdrojem L-carnitinu.

Bromelain
Jednoduše řečeno - enzymy jsou motory chemických reakcí v organismech. Bromelain v organismu působí na štěpení látek bílkovinné povahy. Díky nim působí hlavně protizánětlivě. Protizánětlivé působení mimo střevní trakt není však přesně objasněno. V krevní plasmě jsou totiž enzymy, které bromelain ničí.

Bromelain se získává z ananasu, přispívá k procesu štěpení bílkovin a ke správnému trávení a redukci hmotnosti.

Bromelain je vhodné užívat např. po operacích, při pohmožděních a zánětech. Urychlí regeneraci organismu a zlepší jeho funkce. Bromelain pomáhá v prevenci rakoviny, řídnutí kostí u žen a snižuje riziko žaludečních vředů. Podílí se určitou měrou na zvýšení vylučování tuku, ale sám ho neštěpí. 

Chromium Picolinate

Chróm je základní stopový prvek, který pomáhá tělu udržovat normální hladinu krevního cukru. Kromě jeho velmi studovaných účinků při diabetu předběžný výzkum ukázal, že také zlepšuje toleranci na glukózu. Chróm může hrát také roli ve zvyšování HDL („dobrého“) cholesterolu, když snižuje celkovou hladinu cholesterolu.Chróm ve formě nazývané chromový pikolinát byl studován pro svou potenciální roli při změnách ve stavbě tělesných tkání. Pikolinát chromu (také nazývaný faktorem glukózové tolerance - GTF) významně zasahuje do metabolismu glukózy, zvyšuje účinek inzulinu, zvyšuje tvorbu příčně pruhované svaloviny (anabolický účinek). Chróm má také lipolytický účinek na depotní tuk. Při součastném cvičení dochází k úbytku tukové tkáně a před atrofií je chráněná svalová tkáň.

Kardamom

- má močopudné účinky, ale tlumí přílišné močení

- pomáhá při plynatosti, zmírňuje záněty, hrudní a krční potíže, bolest hlavy, zubů a uší

- podporuje trávení

- posiluje srdce a játra

- usnadňuje vykašlávání

- působí proti překyselení

- čistí dutinu ústní a vyjasňuje mysl

- pomáhá při pocitu zvracení

- účinný při  točení hlavy - rozkousat celou tobolku a sníst