Káva na hubnutí Classic 100g Zobrazit v plné velikosti

Káva na hubnutí Classic 100g

Káva je určena k redukci váhy při lehké nebo střední tloušťce. Má tonizující účinek, posiluje imunitu, potlačuje chuť k jídlu, normalizuje trávení, udržuje dobrý pocit a náladu, zlepšuje pracovní výkon a podporuje odvádění toxinů.

Více informací

Sleva!

-12 Kč

185 Kč

197 Kč

» Přidat do mého seznamu přání

Způsob použití: 1-2 čajové lžičky zalít horkou vodou (ne vroucí,  100 ml). Dále upravujte dle chuti. Nápoj pijte 2x až 3x denně.

Složení: brazilská káva prášek vyšší kvality, karob, pektin, L-carnitin, bromelain, kyselina askorbová (vitamin C), extrakt Garnicie kambodžské (Garcinia Cambogia).

Energetická hodnota: 369 kcal/1544 kJ

Země původu: Rusko

Obsah: 100 g

Účinky ingrediencí:

Karob jako čokoláda pro alergiky

Svatojánský chléb (karob) má přirozeně sladkou chuť. Lusky obsahují 30-70 % sacharidů, přičemž dřeň obsahuje až 26 % sacharózy, 13 % fruktózy, 4,5 % proteinů a 1,5 % tuku. Plody dále obsahují maltózu a glukózu, aminokyseliny – alanin, prolin, valin, kyselinu galovou a škrob. Karobová semena obsahují hlavně bílkoviny a tuky (kyselina olejovou, linoleovou, palmitovou) a polyfenoly.

Z hlediska nutričního je svatojánský chléb ceněný především pro obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek (draslík, hořčík, vápník) a stopových prvků (železo, mangan, chrom, nikl, měď). Je bohatým zdrojem vlákniny, pektinu a ligninu, který pomáhá při trávení a vylučování. Na rozdíl od kakaa neobsahuje teobromin a je vhodný i pro lidi alergické na čokoládu. Karob obsahuje až 46 % glukózy a fruktózy, ale má o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku v porovnání s čokoládou. Čokoláda ze svatojánského chleba je nám známé čokoládě velmi podobná i chuťově.

Čokoládový nápoj z karobu

Karobovým práškem můžete jednoduše nahradit prášek kakaový. Karobový prášek oproti kakau neobsahuje povzbuzující látky a naopak, obsahuje mnohem méně tuků ve srovnání s klasickým kakaem, více bílkovin, sacharidů a vápníku.

Konzumace karobu má příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi. Obsahuje totiž výhradně přírodní cukr. Je proto zdravější, snadno stravitelný a velmi snadno nahradí cukr v každém receptu.

L-carnitin

- podpora výkonu a snižování únavy: Zlepšení fyzické výkonnosti není dokázáno vědecky, pokles únavy ano. Díky L-carnitinu se totiž snižuje tvorba kyseliny mléčné, která se vyplavuje do krve a svalů při námaze. Právě kvůli tomu se po sportu cítíme unaveni. L-carnitin je tedy vhodný pro regeneraci po zátěži.

- oběhová soustava: Působí dobře na srdce a podporuje srdeční činnost. Srdce totiž používá tuky jako zdroj energie.

- spalování tuků: L-carnitin přispívá ke spalování tuků. Díky tomu se využívá při hubnutí. Dokáže lépe spalovat tuky i při nárazovém použití. Lepší efekt je však při dlouhodobém užívání.

- mužská potence: L-carnitin podporuje tvorbu i pohyblivost spermií.

Z dalších pozitivních účinků L-carnitinu si jmenujme lepší činnost jater, potlačení apatie, podpora mozkové činnosti, snižování cholesterolu, zlepšuje odbourávání glukózy z krve atd. L-carnitin je také vhodný pro vegetariány, kteří nepřijímají bílkoviny z masa, který je hlavním zdrojem L-carnitinu.

Bromelain
Jednoduše řečeno - enzymy jsou motory chemických reakcí v organismech. Bromelain v organismu působí na štěpení látek bílkovinné povahy. Díky nim působí hlavně protizánětlivě. Protizánětlivé působení mimo střevní trakt není však přesně objasněno. V krevní plasmě jsou totiž enzymy, které bromelain ničí.

Bromelain se získává z ananasu, přispívá k procesu štěpení bílkovin a ke správnému trávení a redukci hmotnosti.

Bromelain je vhodné užívat např. po operacích, při pohmožděních a zánětech. Urychlí regeneraci organismu a zlepší jeho funkce. Bromelain pomáhá v prevenci rakoviny, řídnutí kostí u žen a snižuje riziko žaludečních vředů. Podílí se určitou měrou na zvýšení vylučování tuku, ale sám ho neštěpí. 

Garnicie kambodžská, latinsky Garcinia cambogia, obsahuje účinné látky, které mají pozitivní účinky při snaze redukovat tělesnou hmotnost. Její výtažky se tudíž využívají v mnoha potravinových doplňcích a preparátech, které jsou používány během diet.

Účinnou látkou Garnicie kambodžské je zejména kyselina hydroxycitronová. Při přípravě potravinových doplňků se využívají její plody, které jinak do značné míry připomínají olivy. Zmíněná kyselina hydroxycitronová ( označovaná jako HCA) pomáhá zpomalovat tvorbu mastných kyselin, které tvoří tuk. Díky tomu dochází při její indikaci ke snižování tělesné hmotnosti a redukci tuků. Dalším pozitivním účinkem je také snižování tvorby lipoproteidů, které se vážou na cholesterol. Přítomnost kyseliny hydroxycitronové tak snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Výtažky rostliny Garcinie kambodžské způsobují krom jiného i navození pocitu sytosti. Člověk nemá neustálý pocit hladu, což je jinak typickým příznakem u lidí, kteří drží diety ve snaze redukovat svoji tělesnou hmotnost. Zmíněná látky kyselina hydroxycitronová, která je v rostlině obsažena, zvyšuje také tvorbu serotoninu, který bývá někdy označován jako hormon pro dobrou náladu. Přípravky, které obsahují výtažky z Garnicie kambodžské, tak působí velmi dobře proti depresím.

- Při redukční dietě

- Při zvýšeném výskytu cholesterolu v krvi

- Při překyseleném žaludku a přítomnosti žaludečních vředů